Sunn Fornuft-prisen 2016 (grensejeger-hagelien)

2

Sunn Fornuft-prisen 2016

Hei ♡

Åh, tusen takk til ALLE som har stemt på meg til årets beste innlegg til Sunn Fornuft-prisen 2016. Det setter jeg veldig stor pris!
Det var virkelig stas å bli én av ti nominerte. Det var en superhyggelig kveld med så mange inspirerende mennesker! 
Jeg fikk også æren av å holde et foredrag om motivasjon og indre viljestyrke under prisutdelingen. Det var ufattelig gøy! Jeg kommer til å lage et eget blogginnlegg der jeg forteller dere om mitt foredrag og hva jeg ønsket å formidle. 


 

Vi jenter KAN så utrolig, vi er så utrolig flotte og vi er alle så unike på hver vår måte. Sunn Fornuft-plakaten er et meget trengt prosjekt i dagens bloggverden. Vi leser hver dag om den "perfekte" jenta som blogger om å "spise minst", "trene mest", "ta flest operasjoner" og "sminke seg mest mulig". Denne jenta finnes ikke i realiteten; det gjør hun ikke fordi ingen er perfekte. Kropp- og kjønnspress har aldri vært verre enn det det er i dag. Vi vet jo at bildene av de flotte undertøysmodellene er kraftig photoshop'et, og vi vet jo at bloggere tar bilder i "riktige" vinkler. Allikevel higer vi etter å bli som dem, se ut som dem, være som dem. Dette er falske normaler, falske idealer og falske forbilder. Bloggere, magasinene og resten av media har et stort ansvar for dette kroppspresset. Vi leser og ser løgn hver dag, hvorfor må det være sånn? Hvorfor skal unge jenter ned i barneskolealder tro at det er "vanlig" å ta restylane i leppene, bytte ut brystene sine eller trene og/eller spise på seg en spiseforstyrrelse? Hvorfor kan vi ikke være ekte? Vise den faktiske normalen? Snakke om de faktiske problemstillingene vi faktisk har i livene våre, og ikke hvor lite man "bør spise for å få den perfekte vekten"? Hvorfor leser vi om bikinikroppen og slankepiller i kvinnemagasiner? Hvorfor leser vi om plastiske operasjoner i de største bloggene? 

Nei, dere. Det er på høy tid at noen tar ansvar! Og det ansvaret er faktisk både ditt og mitt. 


 


 

Sunn Fornuft-plakaten består i dag av 201 bloggere og ett kvinnemagasin: Kamille. FANTASTISK at Kamille er med i kampen mot kropps- og kjønnspress, som første magasinet i Norge! 

Sunn Fornuft-prisene gikk til så flotte og viktige bloggere som står i kampen mot spiseforstyrrelser, kropps- og kjønnspress. Gratulerer så mye til alle sammen!


 

Tusen takk for en fantastisk kveld! 

#Sunnfornuft #sunnfornuftprisen #sunnfornuftplakaten #bloggere #mentalhelse #psykiskhelse 
#grensejegerhagelien #carolinewillemine #JegKan #JegKanCaro

  • 30.11.2016 kl.23:08
  Ønsker deg en fin Onsdagskveld :-)
  01.12.2016 kl.14:30
  Tusen takk, skjønne deg! God torsdag <3  Kommenter her
  Design og koding: Ina Anjuta
  Caroline Willemine

  Hei, takk for at du titter innom! Jeg heter Caroline Willemine, er 26 år og kommer fra Hurum, Buskerud. Nå studerer medisinstudiet i Tromsø. Denne bloggen startet som en militærblogg under navnet "Grensejeger Hagelien", men har utviklet seg til å bli en blogg med tips og triks for enhver student der ute! Foruten grensejeger-livet og studiet, så er jeg en friluftsentusiast, og har vært deltaker i NRK1-programmet Norges Tøffeste som ble sendt på TV april 2016. Lurer du på noe så ikke nøl med å ta kontakt!

  Norske blogger Follow on Bloglovin

  Privat instagram

  Medisinsk instagram

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  bilde